Lojistik Eğitimi, depo yönetimi yapan, temel lojistik işlemlerini gerçekleştiren, dağıtım işlemlerini yapan, taşıma modelleri ve gümrük işlemlerini yapan, lojistik satın alma işlemleri ile ilgili bilgi beceriye sahip çalışanlara yönelik zorunlu alınması gereken tehlikeli işler eğitimlerindendir.
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Yönetmeliğin Ek-1 çizelgesine göre bu eğitimin alınması gereken meslek tanımları şöyledir;
Ardiyeler, antrepolar, umumi mağazalar ve iskelelerde yapılan her türlü ambarlama, depolama, yükleme ve boşaltma işleri.Araçsız olarak yirmi beş kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri. El arabası gibi araçlarla elli kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri. Üç ve dört tekerlekli ve pedallı arabalarla altmış kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri. En çok %10 rampalı yerlerde vagonetlerle üç yüz kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri. Gaz, petrol, su ve benzeri maddelerin her çeşit boru vasıtasıyla taşınması ve bu nakil hatlarında yapılan bakım, onarım, tamirat ve benzeri işler.
Eğitim Süresi
Lojistik Elemanı kursu süresi, genellikle 8 saat teorik, 32 saat uygulama stajı şeklinde gerçekleştirilmektedir. (40 Saat)
Eğitim Yeri
Lojistik Eğitimi Ataşehir İstanbul merkez ofisimizde veya şehir içi /şehir dışı firma fabrika içi eğitim salonlarında düzenlenmektedir.
Eğitim Ücreti
Eğitim ücreti hakkında 0216 358 24 20 – 0542 459 72 64 numaralı telefonlardan detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Eğitim İçeriği
Lojistik Eğitimi detaylı içerik programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Sertifikasyon
Lojistik Elemanı Kursu sonunda planlanan 20 soruluk değerlendirme sınavında 100 üzerinden 60 ve üzeri puan olan kursiyerler “Hayat Boyu Geçerli Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Kurs Bitirme Belgesi” almaya hak kazanacaklardır. Yeterli puan alamayan kursiyerlere ise “Katılım Belgesi” verilecektir.
Lojistik Eğitimi Öğrenim Kazanımları
- İSG’nin amacı ve önemini açıklar.
- İş kazası, meslek hastalıklarından korunma yöntemlerini sıralayıp gerekli önlemleri alır.
- Tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı gerekli önlemleri alır.
- Acil durumlarda zorunlu tedbirleri alır.
- Lojistik elemanı tanımına uygun işleri yapar.
- Depo yönetimi ve organizsayonunu yapar.
- Temel lojistik işlemlerini yapar.
- Dağıtım işlemlerini yapar.
- Taşıma modelleri işlemlerini yapar.
- Gümrük işlemlerini yapar.
- Lojistik satın alma işlemleri yapar.