11 Ocak 2019 Focus Eğitim Merkezi

İş Güvenliği Tiyatrosu

İş Güvenliği Tiyatrosu düzenleyerek, 2012 yılından beri yürüttüğümüz çalışma ile hem şu ana kadar 5000’den fazla çalışana katkıda bulunmuş olmanın,hem de sektörde bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ABD, Texas Üniversitesi’nde yapılan araştırma sonuçlarına göre, insanlar okuduklarının %10’unu, duyduklarının %20’sini, gördüklerinin %30’unu, hem görüp hem duyduklarının %50’sini, görüp duydukları ve söylediklerinin % 80’ini, görüp, duyup, dokunup, söylediklerinin % 90’ını hatırlamaktadırlar. Bizde, bu yaklaşımla iş sağlığı ve güvenliği temasını, kuruma özgürisklerle harmanlayan ve çalışanların interaktif katılımının sağlandığı senaryolar ile sunuyoruz.

İş Güvenliği Tiyatrosu oyunlarımız beş kişilik bir kadrodan oluşmaktadır.

Firmanıza özel senaryo yazılacak olup sizler dışında herhangi bir kurumda bu senaryolar kullanılmayacaktır.

İş Güvenliği Tiyatrosu eğitim salonunuzda sergilenecek olup, interaktif katılımda verimliliği sağlamak için tek seansta en fazla 100 katılımcının yer alması önerilir.

Oyun sırasında;

Arka fonda fabrika içinde kullanılan, kaza riski yüksek,salona taşınabilir makinalar kullanılacaktır.Oyuncuların kullanacağı kişisel koruyucu malzemeleri olan tozmaske, kulaklık, çelikburunlu ayakkabılar gibi ürünler firmada kullanılan malzemeler olacaktır.

İş Güvenliği Tiyatrosu Oyun sırasında fabrikanın içerisinde asılı olan iş güvenliğinin önemini anlatan levhalar ve baskılar kullanılacaktır.

Senaryo içerisinde iş güvenliğine daha dikkat edilmesi için çalışan kişinin çocuğunun ve eşinin ona ihtiyaç duyduğunu hatırlatacak bölümler eklenecektir. Çalışanların her birinin kıyafet dolabına çocuğunun bir fotoğrafı ve altında kendisini hatırlatan, kişiyi dikkatli olmaya iten bir söylem yer alacaktır. Eşinin, evi çerisinde ki tutumlarının olumlu olmasının kişinin işyerinde daha dikkatli olmasını sağlayacağı konusunda bir bölüm de senaryoda yer alacaktır.

Ailelerde, çiftlerin birbirine saygılı olması üzerine özel bir bölüm senaryoda yer alacaktır.Bir kadının elinde bir sopa görüntülü bir fotoğraf çekilip bastırılarak eşinin evde onu bekleyen halinin esprili bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Kadroyu oluşturan müdür, formen ve ustabaşılarının alması gereken sorumluluklar senaryoda yer alacaktır.

İş güvenliği kurallarına uymayan çalışanın ihbar alabileceği ve iş çıkışının verilebileceği senaryoda yer alacaktır. Hedef, kanunlar karşısında işçilerinde sorumlu olduğunu göstermek olacaktır.

İş Güvenliği Tiyatrosu organizasyonumuzda işverenlerin de bir iş kazasında işçi gibi zarar gördüğünü anlatan bir bölüm olacaktır.

BİZE ULAŞIN

error: İçerik Korumalıdır !!